Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad är det som ligger bakom dåliga siffror?

Varför ska politikers brist på ekonomiskt ansvar kosta invånarna en skattehöjning i Trollhättan? Vad ligger bakom alla dåliga siffror? Har man levt i tron att pengar ska regna från himlen? Varför har kostnaderna skenat och vad har pengarna gått till? Minskat statligt bidrag är väl inget man lägger in i en budget för det är väl pengar som kanske kommer in så ska väl inte ens vara med i budgeten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tror det är på sin plats att de styrande i staden innan man klubbar igenom en 80 örig skattehöjning som ger 100 miljoner bevisar vad alla andra pengar läggs på och förklarar anledningen till att alla utgifter skenar iväg. Det kallar jag att ta ekonomisk ansvar och förklarar hela budgeten med skola, omsorg och så vidare. För bevisligen täcker inte inkomstsidan utgifterna så vart hamnar alla 3,3 skattemiljarder? Tar för givet att man innan höjningen av skatten går ut med alla siffror på kommunhuset som elitbidrag, försörjningsstöd, vård, skola och omsorg. Det måste finnas många poster som ska ses över och sparas in på?

Hur många anställda har kommunen som kostar skattemedel utan att generera några tillbaka? Jag läste om returen som fick minska sina öppettider och personal för att man inte fick något bidrag till personalen längre. Hur många har sådana anställningar inom kommunen? Som sagt måste finnas hur mycket som helst att spara in på innan man genomför skattehöjningar. För vem tror att utgifterna kommer hållas på en normal nivå nu när kommunen får in mer pengar? Så kära kommunfullmäktiga gå gärna ut med hur illa det ser ut med fakta och siffror innan ni klubbar igenom skattehöjningar på 100 miljoner.

Läste att den inte höjts på 37 år men en artikel sade att senaste höjningen var 2015 det är väl fyra år sedan – inte ens där kan man tala sanning tydligen? Här finns att redovisa kära kommunfullmäktiga! Undrar ju hur många röster de röd/gröna fått om man innan valet 2018 sade att inför 2020 ska vi göra en skattehöjning för vi har ingen koll på ekonomin i Trollhättan. Makt är bra men handlar om att ta ansvar för ekonomin också det är det som är det svåra och börjar det rinna iväg så har man väl en skyldighet att dra i nödbromsen tidigt och inte låta allt gå åt skogen och skylla på det statliga bidraget.

Det är väl något man ska klara sig utan när man budgeterar? Dags att gå ut med de verkliga siffrorna vad som kommer in och vad allt kostar på kommunhuset nu för det läcker i alla hörn på huset. Dålig skola, äldreomsorg med de hemska dubbla turerna inom vården och bränder.

Martin Johansson