Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Holmberg / TT
Bild: Henrik Holmberg / TT

Vad är detta för blufferi?

Fråga till riksledamöter för socialdemokraterna inom TTELAs och övriga Dalslands område.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu i september utbetalas första pensionstillägget för statliga pensioner mellan 9.000 och 17.000 kronor. Vid presentationen för cirka ett år sedan och ända fram till nyligen talades det om att alla i spannet 11.000 -

15.000 kronor skulle få 600 kronor brutto per månad. Döm om förvåningen när beskedet från pensionsmyndigheten kom i slutet av augusti, att nu gällde 600 kronor endast upp till 14.000 kronor. Det betyder att den som har 15.000 i pension får 200 kronor mindre i månaden än vad som utlovats och för den som har 16.000 blir det 100 kronor mindre och sedan i fallande skala ned till 17.000.

Vad är detta för blufferi? Regeringen har glidit på löftena tillräckligt många gånger, det behövs inte för pensionärerna som tillsammans med de sämst ställda grupperna varit de stora förlorarna de senaste 25 åren. Så riksdagsledamöter, ni borde ha kompetens och kunskap om varför det blev så här. "Den gliiider in i mål" som i Hylands klassiska referat från 1962 gled hela pucken in i mål. "Tilläggspensionspucken" gled in mot mål men stannade på mållinjen där delar av pucken inte orkade över.

Spelarna i regeringslaget orkade inte ända fram trots fina segerlöften.

Ruben 1945