Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Att inhämta information om detta SERN har faktiskt blivit mig övermäktigt, uttrycker skribenten. Bild: Kent Eng

Vad är SERN – någon som vet?

Jag hade i alla fall ingen aning, och ska sanningen fram så vet jag egentligen inte så mycket mer nu, ­detta efter att vid upprepade tillfällen bett om information från kommunen. SERN betyder Sweden Emilia Romagna Network, är enligt Trollhättans Stad mycket viktigt och har möjliggjort flera projekt, oklart vilka. Det är även som Trollhättans stad uttrycker det, ett gott exempel för tematiska nätverk mellan vänorter. Vad det nu ska betyda.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Sedan har nätverket blivit nämnt vid en lunch för tio år sen mellan kunga­paret, UD och företrädare för nätverket. Det märkliga i sammanhanget är kommunens ovilja att svara på vilka dessa projekt är, vad kostnaden för kommunen är för medlemskapet och att flyga ner dem i kommunen som är med på de olika ­möten som sker både i ­Sverige och Italien.

När man frågar om organisationen blir man hänvisad till en tjänsteman som tydligen är spindeln i nätet från Trollhättans sida, vid djupdykning på Google är enligt gamla artiklar tjänstemannen skapare av nätverket. Den påtagliga bristen på information, oviljan att svara på frågor av kommunen gör att man blir misstänksam. Kan det vara så illa att det är en förklädd resebyrå? Som på skattebetalarnas bekostnad skickar ner politiker, tjänstemän och andra lojala partiarbetare på en minisemester? Nu hoppas jag att det inte är så, men vad gör de? Jag har lyckats få fram en summa, det var den som bekostade de projekt som bekostades av EU, den hamnade på 800 000 euro, intressant, men det man verkligen vill veta är vad de projekt som inte fick EU-pengar kostade och hur mycket av de som Troll­hättan sköt till.

Att inhämta information om detta SERN har faktiskt blivit mig övermäktigt, dels oviljan från kommunens sida att svara, tydligen har kostnaderna delats mellan olika förvaltningar och kommunala bolag, ett klassiskt sätt att dölja kostnader och försvårar arbetet med att begära ut dokument, då man helt enkelt inte vet var man ska leta! Att organisationen omhuldas så av höga politiker och tjänstemän har kontor, och vad man kan se på bilder åtminstone fem anställda i Parma, vad nu de sysslar med för att få arbetsdagarna att gå, borde ju bara det kosta en slant. För antingen vet inte Trollhättans Stad vad som sker i nätverket eller så har man något att dölja, vilket är det? Eller har någon bara varit naiv?

Misstänksam