Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Terje Pedersen
Bild: Terje Pedersen

Vad gäller för inresa i Sverige?

För att förhindra smittspridning av coronas olika varianter så har vi inreseförbud med bevakade gränser från Norge, Danmark och Finland.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Då undrar man hur det kan vara fritt fram för inresor från Rumänien, Bulgarien och övriga östländer? Finns ingen smittorisk därifrån? Människor reser in utan problem. Vad gäller därifrån?

Fundersam försiktig tant

Utdrag ur Regeringskansliets hemsida.

Från och med den 6 februari 2021 gäller också ett särskilt inreseförbud vid inresa från EES-stater och vissa andra stater till Sverige. Ett krav på att visa upp negativt covid-19-test för pågående infektion gäller även vid inresa från dessa länder, med vissa undantag. Ett av undantagen är personer som omfattas av 2 kap. 10 § utlänningslagen. Det gäller för närvarande till och med den 31 mars 2021.

Utöver Sverige är följande stater EES-stater: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Insändarredaktionen