Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Vad hände med gång och cykelbanan?

Efter lång väntan så blev äntligen gång och cykel- vägen mellan Bergkulle- vägen och Syltevägen klar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Men säg den glädje som varar. Efter bara några veckor så försvann plötsligt kantstenen som skiljer gång och cykeltrafiken från bilisterna mellan Bergkullevägen och Ryrs backe, en sträcka på cirka 200 meter.

Hur tänker kommunen i detta fall då skylten för gång och cykeltrafik står kvar?

Utan kantsten som delar av vägen blir det lätt en parkering som tidigare, trots att det är en huvudled. Tänk även på att det går/cyklar skolbarn på denna gång/cykelväg till Skoftebyskolan varje dag.

För att komma förbi parkerade bilar måste folk med barnvagn och till exempel rullstol gå ut i vägen för att passera bilarna.

Något behöver göras omgående. Till sist undrar många varför kantstenen togs bort och om/när den kommer tillbaka.

Tacksam för svar av kommunen.

Vi som undrar?

Svar direkt:

Det är sant som ni skriver att kantstenen togs bort. Anledningen till att detta gjordes var för att stenen var satt på ett för smalt avstånd, vilket i sin tur hade lett till problem för driften att hålla gatan ren.

Inom en vecka så kommer ny kantsten att monteras och gång- och cykelbanan att vara åtgärdad. Vi kommer också under 2020 att fortsätta med gång- och cykelbanan på Syltevägen och på så sätt binda ihop sträckan.

Susanna Wallin

projektledare, Samhällsbyggnads- förvaltningen