Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Ronny B Nilsson
Bild: Ronny B Nilsson

Vad händer med det svenska rättssystemet?

Stöld av däck ger fängelse, vilket i och för sig är rätt. Man skall inte stjäla, det står redan i bibeln. Däremot är det svårt att förstå hur jury och domare tänker när våldtäkt och övergrepp ger mildare domar.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det må vara att personen har en psykisk störning som gör att personen inte kan dömas till fängelse. Men så här kan det inte fortsätta även om det är billigare att släppa ut personerna än ha dem i vård. Nästan alltid återfaller personen i kriminellt beteende och det är ju inte så märkligt, de får ju inget straff. Domar sänks på grund av lindrig funktionsnedsättning.

Men någon är ansvarig, utskrivningsnämnden borde vara säker på att personen är ofarlig för allmänheten innan hen skrivs ut. Vem är ansvarig när personen är utskriven?

Det har gått alldeles för långt. Det står klart när man tittar på domar att ekonomiska brott döms hårdare än mord, överfall och våldtäkt. En persons hela liv kan vara förstört efter en sådan händelse medan egendom i vanliga fall till största delen täcks av försäkring. Vart är vårt rättssystem på väg. Det är tydligt att pengar är viktigare än mänskligt liv.

Rättssystemet stinker.

Observant