Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gorm, Kallestad
Bild: Gorm, Kallestad

Vad händer med hemtjänsten i Trollhättan?

Dessa scheman som skulle bli så bra med elvatimmarsregeln gör att vi får jobba 52 till 54 timmar vissa veckor. Andra veckor bara dagtur eller mest kvällar. Jag och mina arbetskamrater är tröttare än någonsin. Samma person som har ansvar för våra scheman har också ansvar för våra planeringar hur arbetet ska läggas upp dag för dag.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det räknas ut med att ett besök ska ta lika lång tid varje dag. Den som jobbar med människor vet att det är svårt att veta hur lång tid ett besök kan ta. Många av våra vårdtagare är dementa eller på väg att bli, många har psykiska problem. Oro är vardagen för oss.

Arbetet pressas samman så mycket att ett eget toabesök gör att du kommer efter i schemat, arbete kan ligga planerat efter arbetstid. Körningstiden har ökat då vi får åka mer kors och tvärs då planeringen inte är logisk. Kan det bli billigare? Är det försvarligt i denna fantastiska miljöstad? Visst vi har någon elbil här och var men de kostar ju också. Och kontinuitet är ett minne blott då personalen slängs runt som vantar och att få gå bredvid och lära sig är mer ovanligt än vanligt.

Vårdtagarna har oftast en ny personal vid varje besök. Jag orkar inte längre. Ska man behöva gå ner i arbetstid för att orka? Pension känns som en befrielse, om man nu får gå i pension någon gång. Vi måste också alltid ha stort ansvar för alla outbildade som kommer och ska jobba och ofta kan språket dålig. Detta är ett otroligt viktigt jobb, och så roligt och omväxlande. Varför ska våra äldre inte få ha det bra? Vi borde visa dem den största respekt – de som jobbat och strävat i hela sitt liv. Personal som inte har bra schema och arbetsplanering blir ingen bra personal. Detta kommer att blir dyrare och öka sjukskrivningar.

Ledsen/besviken usk