Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Andreas Olsson

Vad händer på Trollhättans torg?

Det här är en fråga till berörda i Trollhättan. Torget invigdes på nyårsafton.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu är det staket runt större delen av torget och man kan se arbetsfordon bakom som grävmaskin eller dylikt.

Om det är de så kallade containrarna som ska ställas på plats så borde väl underlaget vara förberett så inte det behövs göras om. Så – vad händer? undrar...

Nyfiken

Svar direkt:

När Drottningtorget byggdes var inte alla detaljer kring torgbyggnaden fastställda – det ursprungliga förslaget har uppdaterats och aktuellt förslag finns på Trollhättans stad och Kraftstadens hemsidor. Förberedelser gjordes så långt det var möjligt genom att dra vatten- och avloppsledningar, el, fiber och fjärrvärme till det teknikrum som finns på plats.

Ytorna mot torgbyggnaden höjdanpassades. På grund av osäkerheten i den exakta utformningen gjordes inte projektspecifika arbeten, såsom att placera grundelement. Ytan lämnades grusad så att senare arbeten skulle få så bra förutsättningar som möjligt utan att för den delen behöva göra om utförda arbeten.

Att staketet tar upp en större yta än den färdigställda byggnaden ska göra är något som entreprenören bedömt vara nödvändig för att få till en trygg och säkert arbetsmiljö samt en effektiv arbetsplats. Byggnaden väntas stå klar i oktober.

Trollhättans stad och Kraftstaden