Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vad har Vänersborgs kommun för synsätt på brukare på LSS boende?

Min bror har i alla år firat Valborg och såg fram emot att vara nere på Skräcklan för att se brasan tändas. Njuta av den mysiga stämningen och allt som är på Valborgsfirandet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

På grund av sin utvecklingsstörning så bor han på ett LSS gruppboende i Nordstan. LSS är en lag som ger särskilda rättigheter till personer med funktionshinder. I Paragraf 5 står det bland annat om att människor som får hjälp genom LSS ska kunna leva ett liv, så likt andra människors liv som möjlig och kunna vara med i det som händer i samhället.

Men denna Valborg fick han ej fira då det inte fanns personal. Det var ingen hastig sjukfrånvaro etcetera utan de visste hela dagen att det var mindre bemannat till kvällen. Vem är det som min bror ringer till och är ledsen...?

Besvikna anhöriga igen. Det är oss anhöriga han ringer, vid varje besvikelse eller inställda aktiviteter. Det är vi som tröstar en gråtande familjemedlem.