Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vad vore en bal på Swania? Om inte alldeles fruktansvärd!

800 kronor för ett glas bubbel, ett glas vin, rå kyckling och en efterrätt med sprutgrädde på, uttrycker signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Idag kostar det extremt mycket pengar att ta studenten, mössa, skor, kläder, plakat, flak, frukost, mottagning och bal. Ja kostnaderna springer iväg, det är dyrt! Balen på Swania i Trollhättan kostade 800 kronor, var det värt det? Absolut inte, inte för fem öre. Maten på balen var under all kritik och jag menar all kritik.

Att gå på en röd matta som redan är tillverkad och inhandlad sedan tidigare år, gratis. Dricka bubbel, billigt. Träffa kompisar, gratis. Äta mat på restaurang tillagad av kockar, svindyrt. Jag vill alltså påstå att man, när man betalar för balen, betalar för maten och den dryck som ingår. 800 kronor för ett glas bubbel, ett glas vin, rå kyckling och en efterrätt med sprutgrädde på. Jag skulle vilja kalla det ett rån. Maten på balen var inte ens värd att kalla mat. Och absolut inte mat för 800 kronor utan - jag hade kunnat tänka mig att betala 15 kronor kanske. För 800 kronor förväntar man sig cava, oxfilé, rödvinssås, potatisgratäng, fräscha grönsaker och ett gott glas vin eller öl, minst. Inte rå kyckling!

Att servera någon rå kyckling, en kub kallt stekt potatismos, färdiga wokgrönsaker på påse direkt från frysdisken med en matsked sweet chilisås och ta 800 kronor för det, det är ett rån. Det är inte okej, inte acceptabelt och inte något som ska upprepas någonsin igen. Swania, det räcker, er mat höll lägre standard än centralkökets vanliga skollunch, och den är "gratis". Här betalade drygt 400 studenter 800 kronor och fick inte ens ätbar mat. Det är tragiskt att unga människor som studenter ska bli lurade på pengar på detta sätt enbart för att de är unga och lätta att utnyttja. Hur känns det Swania? Hur känns det att utnyttja unga studenter på detta sätt? Jag hoppas ni har ett vettigt svar som försvarar ert beteende!

Studenter klagade redan där och då på den råa kycklingen, svaret var, "det är svensk kyckling, du behöver inte oroa dig för salmonella." Enligt svensk fågel så är risken att bli sjuk av salmonella från svensk kyckling liten om kycklingen hanteras på rätt sätt i köket och hettas upp till minst 70 grader, det är den temperatur som bakterien dör vid. Rå kyckling, röd kyckling eller rosa kyckling är inte upphettad till 70 grader och därmed finns risken att bli sjuk.

Avslutningsvis: Utbilda er personal. Betala tillbaka 300 kronor till varje person som var på balen! Bättra er för framtiden eller tacka nej till jobbet. Och till sist, utnyttja aldrig unga människor igen!

En som kan laga kyckling

Läs mer: Matbesvikelsen på balen: ”Som en rå filé”

Scandic Swanias hotelldirektör Charlotta Sandblom har erbjudits att besvara insändaren, men har avböjt och hänvisar till tidigare svar i TTELA:s artikel. /Insändarredaktionen.