Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg /TT
Bild: Fredrik Sandberg /TT

Vallöfte är väl ett vallöfte – vem som än ställer det?

Varför riktas inte kritiken mot dem som gjorde att det behövs kompensation för att betala räkningen, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Blir elöverkänslig när elräkningen kommer”.

Insändaren kritiserar moderaterna och kristdemokraterna för att inte kompensationen för elräkningen kommit än. Men varför riktas inte kritiken mot dem som gjorde att det behövs kompensation för att betala räkningen. Varför lade S och MP ner kärnkraft och byggde ut massor av vindkraftverk. Innan vindkraften byggdes ut så mycket som den är nu så var det ingen som behövde kompensation. Fanns det ingen konsekvensutredning om vad som kunde hända.

Alltså det som nu har hänt. Att elen har blivit så dyr att många inte kan betala räkningen utan måste ha kompensation. Regeringen har trots allt bara suttit i fyra månader. Det tog åtta år att komma dit vi är nu. Regeringen har också kriminaliteten att ta hand om. Trots att det var vallöfte 2018 att gängen snart skulle vara knäckta så är de större och farligare än någonsin. Men då var det ingen svekdebatt efter tre månader. Det kan väl inte bero på att det var S som lovade. Ett vallöfte är väl ett vallöfte vem som än ställer det?

Lennart