Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Rickard Sköld
Bild: Rickard Sköld

Var är tryggheten i Trollhättan?

Natten mot måndag 11 april, klockan 23:45, vaknade vi upp till ett fruktansvärt oväsen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När vi tittade ut såg vi horder av ungdomar, gömda under luvtröjor, som drog fram ovanför Fagerstrandsbacken, i Strömslund i Trollhättan. Det var också flera bilar inblandade med unga män i. De gapade och skrek och sprang in i trädgårdarna hos grannarna. Det var som en stor mobb, de var närmare hundra än femtio. Det hela var mycket otrevligt och påminde om ett upplopp.

Min man gick ut på gatan för att fråga vad det var de höll på med. Den första bilen som körde mot honom stannade och ut hoppade två unga män som gapade och skrek. Min man hann inte ställa sin fråga, innan de spottade honom i ansiktet. Jag ringde polisen och bad dem komma snarast, då vi upplevde situationen som fruktansvärt hotfull. Det tog mer än 40 minuter innan en polisbil körde nerför Fagerstrandsbacken. Då hade redan alla ungdomar försvunnit för länge sedan.

Jag är medveten om att det inte är många polisbilar i tjänst på natten och att de kan vara upptagna, men så här vill jag inte att det ska vara i Trollhättan. Nu räcker det, vi moderater kommer att arbeta för att få fler poliser i Trollhättan och i Sverige. En moderat valseger 2022, för att arbeta för lag och ordning. Jag vill att vi som bor och verkar i Trollhättan ska kunna känna oss trygga i våra hem och kunna gå på gator och torg, vilken tid på dygnet som helst. Men för att vi ska kunna göra detta, behöver vi din röst för Moderaterna i valet 11 september 2022.

Marina Lindblom,

Moderaterna i Trollhättan