Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Var finns framtidsvision om äldrevården i Vänersborg?

Är det tjänstemannastyre i Vänersborgs socialnämnd? Hur är kompetensen om äldrevård hos politikerna och tjänstemännen?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Har inte denna pandemi lärt er något? Kritik kom i den första utredningen mot hur dåligt det var i äldreomsorgen. Regeringen gav kommunerna extra pengar för/till personalen - var är dessa? 'Minskad kompetensutveckling' var en viktig synpunkt i utredningen och ni vill minska det?

Är inte gruppen äldre/äldre på väg att öka? Finns boende för dessa om fem, tio år?

'Minskning av personal' - hur blir omvårdnaden då? Tvärtemot vad 'pandemiutredningen' skriver. Är det inte så att de som idag finns på äldreboende är sjukare och behöver mer omvårdnad och även personal? Att ha en god arbetsmiljö, minska arbetsbelastning är viktigt. De dementa bör inte lämnas ensamma och att arbeta ensam borde inte vara regel utan i mycket få undantagsfall.

Var finns er framtidsvision över hur äldrevården ska vara? Att inte övriga partier i Socialnämnden säger nej och lägger egna förslag, är skrämmande feghet. Rimmar illa vad partierna tycker nationellt och lokalt. Så gör om och gör bättre. Höj skatten om det behövs. Reagera till regeringen om att försörjningsstödet inte räcker till.

M. Nilsson

Rädd inför kommande ålderdom