Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Var slänger jag hushållspapperet?

Jag läser i dagens, TTELA 8 februari, där det framgår fakta = där slänger du hushållspapper.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I denna faktaruta framgår det att hushållspapper ska slängas bland brännbart = de vanliga soporna.

I sorteringsguiden A-Ö, utgiven av Trollhättans stad + Uddevalla energi + Vänersborgs kommun framgår det under fliken H att hushållspapper ska slängas i kärl avsett för matavfall.

Jag undrar vilket som stämmer med givna riktlinjer.

Vilsen

Svar direkt:

Tack för att du frågar och vill göra rätt. Att sortera avfall är inte alltid helt enkelt. Dessutom förändras direktiven med åren. Den sorteringsguide du hänvisar till har några år på nacken och togs fram för ca 10 år sedan. Vi följer nu Avfall Sveriges riktlinjer vilket innebär att hushållspapper i större mängder ska slängas som restavfall. Om du däremot torkar upp exempelvis matavfallsrester ur vasken går det bra att göra det med hushållspapper och slänga det i matavfallet.

Likaså är det okej att lägga lite hushållspapper i papperspåsen om du har ett väldigt blött matavfall. Detta skadar inte processen på något vis. Om du däremot ska slänga en hel rulle hushållspapper som blivit oanvändbar av någon anledning ska du alltså slänga den i restavfallet och sortera ut pappersrullen som pappersförpackning. På trollhattanenergi.se finns en digital sorteringsguide med uppdaterad information. Hör gärna av dig till vår kundservice på 020-89 90 00 om du har fler frågor.

Anders Brodd,

renhållningstekniker Trollhättan Energi