Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Var står politikerna i slussfrågan?

Replik
Svar på "Nya slussar får inte förstöra vår vackra stad!".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är inte ofta man får anledning att berömma våra lokala politiker, men Miljöpartiet ska ha en stor eloge för att man tydligt tar ställning i frågan om var nya slussar ska byggas i Trollhättan och att de absolut inte kan byggas i Trollhättans fall- och slussområde där de skulle förstöra oersättliga natur- byggnads- kultur- och turistvärden för all överskådlig framtid. Jag har aldrig övervägt att rösta på Miljöpartiet förut, men det är kanske dags nu.

Heder till er: Peter Rådberg, Esther O Hara, Jens Jönsson, Simon Karfunkel, Carl Janson, Petra Thell, Marit Larinen, Duran O Hara, Josefine Johansson, Tina Ivarsson, Erica Johansson och Emil Grönqvist för ert engagemang och personliga ställningstagande, som borde vara en självklarhet och ett föredöme för alla politiska partier.

Nu återstår frågan om var/hur övriga politiska partier anser att ny slussled ska byggas i Trollhättan och om det ska finnas fler partier att rösta på i valet 2022. Detta är för mig en helt avgörande fråga inför valet 2022.

Vad anser Socialdemokraterna? (Paul Åkerlund). Vad anser Moderaterna? (Peter Eriksson). Vad anser Centerpartiet? (Sofia Lindholm). Vad anser Liberalerna? (Christina Johansson/Ulrik Hammar). Vad anser Kristdemokraterna? (Ricky Karlsson). Vad anser Sverigedemokraterna? (Lasse Henriksen). Vad anser Vänsterpartiet? (Noemi Nygård/Torvald Asplund).

Nu återstår att se vilka partier som vågar ställa upp och svara och vilka som inte vågar.

Inflyttad Tingvallabo och oberoende observatör