Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Daniel Gustafsson
Bild: Daniel Gustafsson

Var står vi i frågan om servicelinjerna 51, 52 och 53 i dag?

Angående busstrafik i Trollhättan service linjer 51,52 och 53.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Undrar och känner oro inför Västtrafiks planerade nedläggning av dessa för oss kollektivresenärer och seniorer viktiga linjer som förbinder serviceboende, Näl och många bostadsområden och bidrar till tätare infrastruktur. Många bilresor och färdtjänst med flera sparas in då avstånd till busshållplats eller mellan bussbyte kortas in och ger möjlighet till olika samhällsservice för senior och övriga brukare.

Linjerna har också bidragit till säkrare resor i pandemitider för riskgrupper. Enligt artikel i TTELA 23 november 2020 har Västtrafik sagt upp linjer 51,52,53 från och med december 2022. Kommunalråd Paul Åkerlund uttryckte i samma artikel att det var ett huvudlöst förslag. Västtrafik uppmanar till kollektivåkande och drar in linjer 51,52,53 vilka är speciellt riktade till svagare målgrupper för att få lättare tillgång till samhällsservice genom kollektivtrafik.

Var står frågan idag? Är västtrafiks förslag upptaget till behandling inom kommunstyrelsen? Har kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlunds skriftliga yttrande som nämnts i nämnda artikel angående Västtrafik besvarats? Är tacksam för svar hur ärendet behandlats och fortskrider?

Orolig senior

Trollhättans stad har erbjudits att besvara. Insändarredaktionen.