Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Andreas Olsson

Varför anställs pensionärer i stället för jobbsökande studenter?

Jag fick höra av min far som jobbar på Returen att Trollhättan Energi nu tar emot pensionärer som extrapersonal på ÅVC/Returen i Trollhättan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag är student på 21 år som konstant söker jobb varje vecka, och har gjort det sen i våras det här året, utan resultat.

Hur ska ungdomar som precis slutat gymnasiet, eller ens behöver jobb för att klara sig, få det om Trollhättan Energi anställer pensionärer istället för arbetssökande ungdomar? Jag har själv försökt få jobb på Returen och ÅVC, men jag har inte fått det. Jag blir förbannad på detta. Här sitter man, ungdom och försöker leva, utan inkomst, och får höra att de tar emot pensionärer som redan har jobbat och inte ens behöver jobba längre då de gått i pension.

Jag behöver jobba. Jag får inget jobb. Jag är inte den enda ungdomen som behöver jobb, det finns tusentals andra i min sits. Jag lever inte ens på ekonomiskt bistånd då staten nekade till det. Deras argument var att jag inte sökt nog med jobb fast att det är helt felaktigt.

En besviken arbetssökande

Svar direkt

Jag läser och hör din frustration. Vi på Trollhättan Energi tog över ansvaret för Återvinningscentralen från Trollhättans stad vid årsskiftet 2020 (dock inte för Returen som är en annan verksamhet). Från och med den 1 oktober är även personalen anställd av oss på Trollhättan Energi. Det är fortfarande samma personal, inklusive extrapersonalen, som bemannar Återvinningscentralen Håjum.

Personalgruppen är blandad och här jobbar människor med olika bakgrund, åldrar och kompetens. I dagsläget arbetar en person, som precis gått i pension, extra vissa helger men annars består vår extrapersonal i hög grad av gymnasieungdomar.

När vi rekryterar vill vi ha en bra mix av personer, för då tror vi att vi blir bättre på att leverera riktigt bra service till Trollhätteborna. Än är organisationen som sagt ny för oss. I framtiden vill vi gärna fortsätta bemanna Återvinningscentralen med trevliga och kunniga personer från olika bakgrunder och i alla åldrar.

Håll gärna utkik på denna sida: https://www.trollhattanenergi.se/jobba-hos-oss/ där vi löpande lägger ut de lediga tjänster som finns på Trollhättan Energi. Lycka till i ditt sökande efter ett bra jobb!

Ulrika Edh-Spranger

Affärsområdeschef Avfall- och återvinning Trollhättan Energi