Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Varför duckar M om habiliteringsersättningen?

Istället för att svara i sakfrågan anklagar hon oss felaktigt för att ljuga. Det är illa! menar debattörerna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Låt er inte luras av S – habiliteringsersättningen höjs”.

Det här med att högerstyret säger nej till att höja habiliteringsersättningen permanent verkar vara en ytterst öm tå. Det bevisar Annicka Johanssons (M) svar. Istället för att svara i sakfrågan anklagar hon oss felaktigt för att ljuga. Det är illa!

Inte någonstans i vår text har vi påstått att habiliteringsersättningen för år 2023 kommer att vara något annat än 135 kronor/dag. Vi skrev ju att vi applåderade höjningen!

Vi skrev också, med sanningen överensstämmande, att den M-ledda minoriteten i omsorgsnämnden tillsammans med SD röstade ner vårt förslag om att slå fast att höjningen ska vara permanent och bekostas med egna pengar, om inget statligt stöd utgår. Det är inte att luras, det är att berätta sanningen om tagna beslut.

Att styra en kommun – i ert fall i minoritet med stöd av SD – innebär inte bara att ha mandat för att få sin vilja igenom. Det innebär också att man måste stå för de beslut man fattat. Att det inte går att skylla på någon annan när man har ansvaret är en insikt som Annicka Johansson (M) och övriga i det SD-stödda M-styret behöver inse; ju förr desto bättre.

Mussa Selim (S)

Vice ordförande i omsorgsnämnden

Torvald Asplund (V)

Ledamot i omsorgsnämnden