Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: TTELA
Bild: TTELA

Varför får inte jag som kommunmedborgare veta varför Tshibanda avsattes?

För cirka ett år sedan hörde jag den nytillträdde kommundirektören i Vänersborg, Pascal Tshibanda berätta om sin syn på ledarskap som tilltalade mig mycket. Tillitsstyrning! Tillitsstyrning ska baseras på medarbetarnas kunskap och handlingsutrymme.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det kräver stor tillit till professionen och en tydlig styrning av organisationen. I Vänersborgs kommuns omvärldsanalys för 2020-2022 står det att ”Tillitsstyrningen utgår från att de som arbetar närmast brukarna är de som vet bäst vilka faktorer som påverkar och hur dessa ska hanteras.”

Kändes det hotfullt för kommunens högsta chefer och kommunalråd med en kommunchef som försökte förändra och förbättra? Varför får inte jag som kommunmedborgare och skattebetalare veta anledningen till att Tshibanda avsattes med omedelbar verkan? Det som finansieras med våra skattepengar ska väl vara transparent för medborgarna? Det är ju andra gången på ganska kort tid som en kommundirektör får lämna Vänersborg med omedelbar verkan utan att medborgarna får veta anledningen. Den gången kostade det 24 månadslöner! Ni har väl knappt hunnit betala färdigt för den kommundirektören innan ni avsatte nästa. Stå rakryggade för det ni gör och beslutar samt ta ansvar för det genom att låta oss skattebetalare veta anledningen till era ibland mycket svårförståeliga beslut. Det här skapar endast spekulationer som inte gynnar någon.

Invånare i Vänersborg