Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Varför får vi inte använda munskydd i skolan?

Tar Trollhättans stad, våra politiker och fackförbund verkligen arbetsmiljön i förskolan /skolan på allvar?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Andra yrkesgrupper tillåts och uppmuntras använda munskydd. Men inte vi!

Vi får inte det. Inte ens visir. Men i flera friskolor är detta ok att använda om man vill och känner sig tryggare. Är de mer måna om sin personal?

Stoppa smittspridningen

Svar direkt

Trollhättans stad och Utbildningsförvaltningen tar arbetsmiljö och trygghet för barn, elever och medarbetare på största allvar. Vi följer rekommendationer och riktlinjer från myndigheterna och har dialog med Smittskydd Västra Götaland för att våra verksamheter inom skola och förskola ska kunna bedrivas på ett sätt som inte riskerar att sprida smitta.

Varken Smittskydd Västra Götaland eller Folkhälsomyndigheten rekommenderar att visir/munskydd ska användas alltid och överallt i skola eller förskola. Som lärare eller förskollärare kan det finnas situationer och arbetsmoment där det kan vara svårt att hålla avstånd till barn och elever. Det är rektor som tillsammans med sin personal identifierar dessa risker utifrån varje förskola och skolas lokala förutsättningar. Utbildningsförvaltningen erbjuder visir och munskydd till våra medarbetare för dessa situationer. De medarbetare som av olika anledningar vill använda skyddsutrustning i andra situationer får göra det.

Birgitta Lundskog

Verksamhetschef Elevstöd, Utbildningsförvaltningen Trollhättans stad