Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bengt Nilsson
Bild: Bengt Nilsson

Varför hänger C med M och KD i Trollhättan?

Dessa partier verkar kunna ”sälja sin egen mamma” för att få makten och dessutom ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

På riksdagsnivå har c ställt sig utanför samarbetet med M, KD, L och SD, av kända skäl. Men i Trollhättan hoppar C glatt in i gänget och försätter sig i en sits där de måste förlita sig på SD, för att få igenom sin politik. Det som SD står för på riksnivå måste väl vara samma som SD står för lokalt? Samma parti liksom. Det är klart att C,M, KD måste upparbeta ett ”samarbete” med SD under mandatperioden. Det kommer bara att ske lite mer i ”mörkret under broarna” här i stan.

Frågan är vad SD får ut av detta? Räcker det med att de får vara med och sätta socialdemokraterna på plats? Räcker det för deras väljare?

Det ska hur som helst bli intressant att följa de kommande årens fullmäktigemöten i Trollhättan. Hur länge kommer C att stanna kvar i den”oheliga alliansen”? Att M och KD stannar finns ingen tvekan om. Dessa partier verkar kunna ”sälja sin egen mamma” för att få makten och dessutom ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet. Det är ju redan uppenbart att högerpolitikerna ljög för att få regeringsmakten.

Inget är gratis. Tiden får utvisa om C drog vinstlotten eller om de kommer att stå där med känslan av att ha ”sålt smöret och tappat pengarna”.

Corvus Corax