Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Annelie Ivarsson Moran
Bild: Annelie Ivarsson Moran

Varför inga skolfoton och skolkataloger?

Är det ett minne blott? Hur kommer det sig att Trollhättans stad har tagit bort detta? frågar sig signaturen ”Mamma till snart skolbarn”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hur roligt var det inte när man själv gick i skolan och man fick skolkatalogen i sin näve. Där satt man och kikade på killarna i parallellklasserna eller på de andra skolornas elever. Det var fina presenter till far- och morföräldrar när man tog skolfoto. Är det ett minne blott? Hur kommer det sig att Trollhättans stad har tagit bort detta?

Skolfoto, klasskataloger och klasslistor är tydligen något som inte längre finns i de kommunala skolorna i Trollhättan. Efter lite omvärldsbevakning finns det både i Ale kommun och i Göteborgs stad. Även i Vänersborg. Jag önskar så att det finns klasslistor, skolfoto och klasskatalog. Jag vet hur roligt jag tyckte att det var.

Mamma till snart skolbarn

Svar direkt:

Att organisera och distribuera skolfotografering och skolkataloger till vårdnadshavare ingår inte i skolans uppdrag. På grund av bland annat EU:s dataskyddsförordning (GDPR) innebär det också ett stort administrativt arbete för skolan.

Det är möjligt för vårdnadshavare att själva kontakta något av alla de företag som erbjuder skolfotografering och organisera fotograferingen.

Utbildningsförvaltningen, Trollhättans stad