Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Andreas Olsson

Varför ingriper inte polisen?

Replik
på artikel i TTELA – Anders och Sofia blev överfallna i sitt hem, 8 augusti.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är verkligen sorglig läsning man ser i TTELA om den nattliga händelsen ett par från Lödösetrakten fick vara med om för ett tag sedan. När man läser artikeln kan ju misstanken vara grovt hemfridsbrott mot de inblandade målsägarna. Att då, som det står i tidningen, polisen i Trollhättan inte ingriper med tvångsåtgärder är verkligen konstigt.

Om det rör sig om nämnda brott ska ju en åklagare leda förundersökningen och inte polis. Åklagare kan då anhålla personen i sin frånvaro eller begära hämtning till förhör. Som i detta fall polisen gjorde att kalla vederbörande till förhör, det låter ju lite tandlöst. Det är ju ofta så att kallade personer struntar i kallelse.

Det känns som en Kalle Ankahistoria. Anledningen kan vara att polisen har för oerfarna förundersökningsledare. Man lider verkligen med de drabbade men det är nästan dagligen man hör talas om hur utredningar sköts i Svea rike. Från polisens sida skyller man ofta på underbemanning men det är en dålig ursäkt.

Sunt förnuft