Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Varför inte handla i affären i Åsaka?

Jag känner att jag måste skriva av mig. Varför sviker ni era medborgare igen – ni som styr och ställer här i kommunen?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kan någon förklara för mig varför Landbogården måste handla sin proviant inne i stan på Ica JÄTTEN och inte på vår mysiga lanthandel?

Det måste väl bli både dyrare och sämre för vår miljö att behöva åka in till stan när man bara kan åka tvärs över vägen. Strävar ni efter att lägga ner vår affär här i Åsaka? Varför inte gynna i stället för att stjälpa. Vi vill ha kvar vår affär – alla vill inte åka in till stan.

Ullis

Svar direkt:

Vårt kök på Landbogården köper sin mat via en upphandlad leverantör. Inom våra omsorgsverksamheter varierar matinköpen beroende på vilken insats personen har. För personer som inte kan ta sig fysiskt till affären arbetar vi med matinköp via e-handel. Insatsen går ut på att personalen kommer hem till personen med en surfplatta. Sedan handlar de tillsammans. Personen får då möjlighet att se hela utbudet, priser, aktuella erbjudanden med mera och kan på så sätt vara mer delaktig i sina egna inköp.

Det blir även en social stund istället för att personalen ska spendera arbetstiden i butiken. För den här tjänsten har vi en upphandlad butik som vi använder oss av. Det är även butiken och inte Trollhättans stad som kör ut varorna till personen. Frakt och leverans står staden för. När upphandlingen gjordes hade alla butiker chansen att svara på upphandlingen för att kunna erbjuda e-handel.

Trollhättans stad