Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Varför inte säga som det är?

Replik
Svar på "Paul Åkerlund (S): "Jag blir less eftersom jag vet hur vi kämpar på Kronogården", 31 december.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Paul Åkerlund, varför vågar du inte säga som det är? Det är din skyldighet att prata klarspråk och inte skylla på andra när det gäller problemen på Kronogården, Lextorp och Sylte. Själv har jag bott i de södra stadsdelarna i 45 år och från början var det fina och trygga områden. Vi kunde promenera eller cykla och röra oss fritt dygnet runt utan att behöva känna sig rädd. Det har vi inte kunnat göra de tio till 15 senaste åren. Nu måste vi tänka oss för ordentligt speciellt om vi ska ut på kvällar och nätter så vi inte utsätter oss för onödiga risker. Man är tvungen att ta bilen i stället för cykel eller buss. Ibland kan ju inte busslinje 24 köra på Kronogården på kvällen. Många grannar har flyttat till lugnare stadsdelar eller har lämnat Trollhättan för att få en lugnare och tryggare tillvaro.

Du säger att föräldrarna i de ”finare” områdena ska ta hand om sina barn och att det säljs knark överallt i staden. Det är rätt att föräldrar ska ta hand om sina barn och det gäller alla. Det är bedrövligt och mycket oroande att försäljningen av droger har gått så långt, men de stora problemen finns väl inte i de ”finare” områdena. Om så är fallet måste ni i kommunens ledning genast prioritera om och sätta in ordningsvakter där istället för i de södra stadsdelarna och även polisen måste göra samma omprioritering. Jag hoppas verkligen att du inte tror på det du påstår herr Åkerlund.

Det är inte i de ”finare” områdena som fönsterrutor, busskurer med mera slås sönder, mopeder och bilar eldas upp, stenar kastas mot bussar, raketer och bangers skjuts mot hemtjänstpersonal och poliser, med mera. Jag kan lova dig att de som gör detta inte kommer från de ”finare” områdena heller och om det skulle vara så, så skulle föräldrarna ta sitt ansvar precis som de flesta föräldrarna gör även i de södra stadsdelarna. Nej, säg som det är och sätt åt de som livnär sig på att sälja narkotika och de som förstör och ställer till bråk oavsett var de kommer ifrån.

Jag har ett förslag till dig och dina partikollegor. Flytta till de här områdena. Jag är säker på att Eidar kan hitta lämpliga lägenheter till er kanske på första parkett, till exempel med utsikt över Kronogårds torg. Där får ni uppleva verkligheten. Det är sedan länge dags för er att börja säga som det är och sluta hymla, börja agera och sätta in åtgärder på rätt plats för att få slut på eländet. Förvräng inte verkligheten för att värva röster. Det straffar sig i längden.

En som bor i området