Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Staffan Löwstedt / SvD / TT, Staffan Lˆwstedt / SvD / TT

Varför inte ­servera vegetariskt två gånger i veckan?

I en tid som vi vet att bekämpningsmedel läcker ut i våra vatten, insekter dör och påverkar balansen i naturen, konstgödsel förstör jordarna så dom inte går att odla i, då får vi som krav att vi ska minska våra ekologiska inköp?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I Göteborg har man valt att det ska handlas ekologiskt för minst 50 procent men dom flesta ligger över detta.

I Trollhättan serveras endast russin som är ekologiskt odlade. Det är förstås utmärkt!

Visst förstår vi allvaret med den ekonomiska situa­tionen i Trollhättans stad, men vi kunde i stället ha bestämt att vi serverar vegetarisk mat två gånger i veckan varav minst en baljväxtbaserad.

Barn älskar falafel och gamla känner igen rätter såsom ärtsoppa. Vi kunde ha haft nötkött högst en gång i veckan vilket hade blivit bra ur klimatsynpunkt också. Pasta är billig mat så det kunde man bestämt att servera ett par gånger i veckan. Vi skulle också kunna sprida kunskapen till varandra om restanvändning.

Allt detta klarar en ansträngd ekonomi. Andra områden att se över är el och vattenslöseri, onödiga utskrifter av papper, plastslöseri. Trollhättans stad skulle också kunna ta betalt för alla parkeringar på alla skolor, förskolor med undantag av miljövänliga, fossilfria fordon. Där skulle man få in många slantar samtidigt som hälsan på medarbetare skulle bli bättre och sjuktalen gå ner, och folk slapp andas in bilarnas avgaser. Det finns så mycket bra saker man kan göra.

Servera inte våra barn ­bekämpningsmedel