Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Varför köps inte närproducerat och kravmärkt

Det är rätt magstarkt att Miljöpartiet anser sig sätta miljön högst, ni är ju helt beroende av S och V. Att inte köpa närproducerad och kravmärkt mjölk till äldreboende, skolor och förskolor i Trollhättans kommun, det visar att Mp, S ,V talar med kluven tunga.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

MP har infört en miljöpolicy att minska köttkonsumtionen utan en tanke på om det är rätt åtgärd. Ett bättre alternativ hade varit att välja svenskt naturbeteskött  från kravdjur, som bara äter gräs (inte soja från Brasiliens nedhuggna regnskogar och inte är importerat) och som dessutom håller vårt landskap öppet till glädje för dem, som kommer ut i naturen. Kanske om ni bett snällt att S hade ställt upp på er sida.

Att prata om biologisk mångfald, miljö och klimat med mera kan alla, det är ju just nu mode, men att åstadkomma något konstruktivt och inte bara trampa på och ta fram det negativa utan se lite mer än vad näsan räcker till och undersöka möjligheterna, alternativen (för de finns). Just nu så silar man mygg och sväljer kameler. Skenheligheten lyser igenom.

Monica Hellborg