Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Varför kan vi elever inte bli serverade mat vi gillar?

Vi elever behöver bättre mat för att orka med skoldagen. Vi tycker att maten ska bli bättre, menar ”Eleverna på Lyrfågelskolan i Trollhättan”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vad är det som orsakar att vi elever på skolan inte har tillräckligt med energi för att kunna delta på lektionerna?

Vi elever behöver bättre mat för att orka med skoldagen. Vi tycker att maten ska bli bättre. De flesta elever på skolan väljer att inte äta skolmaten då de inte gillar den. Vi har ett förslag, som till exempel så är det inte jättemånga som äter fiskgratängen. Om de då byter ut fiskgratängen mot något som vi elever faktiskt gillar som till exempel panerad fisk. Då äter fler och då är det fler som hänger med på lektionerna.

Skolan borde införa maträtter som flera elever gillar, det behöver inte vara pizza eller hamburgare men det kan vara maträtter vi fått tidigare som elever föredrar. Man kan göra ett test på vad eleverna på skolan tycker minst om för att kunna få fram vad som inte borde serveras på skolan. Istället för den maten så kan Centralköket bara byta ut mot något som eleverna gillar mer.

Det borde serveras soppa och fisk minst en gång i veckan men då kan det istället vara godare soppor eller till exempel panerad fisk. En dag när vi elever i klass 8B skulle gå ner till matsalen och äta tomatsoppa var all tomatsoppa slut. Då blev vi serverade blomkålssoppa. Skolan borde skaffa in mer mängd mat så inte eleverna går runt med tom mage. Flera på skolan gillar tomatsoppa och då blev vi väldigt besvikna över att vi fick blomkålssoppa som vi inte gillar. Vi skulle även vilja ha bättre sallad. Nu blandas all sallad i samma skål. Vi skulle vilja ha grönsakerna var för sig och fler alternativ. Snälla kan ni fixa vår skolmat!

Eleverna på Lyrfågelskolan i Trollhättan