Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Pontus Lundahl/TT
Bild: Pontus Lundahl/TT

Varför lyssnar inte arbetsgivaren på nödropen?

Omvårdnadspersonalen i Trollhättan gör ett fantastiskt arbete. De är otroligt yrkesskickliga och ser till att funktionsnedsatta och äldre i vår kommun får förstklassig omvårdnad.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Under dryga halvåret har arbetsgivaren Trollhättans stad tillämpat det som kallas Bemanning 2021. Kortfattat är det ett organisatoriskt sätt att hantera verksamhet på, där budget går i balans och att brukaren får sina omsorgsbehov tillgodosedda samt att arbetstagare får inflytande på sina arbetstider och med det god arbetsmiljö.

Men som det nu ser ut så har Trollhättans stad lämnat den sistnämnda parametern därhän. Man verkar inte bry sig om arbetstagarna i vården och deras arbetsmiljö.

Vi träffar dagligen personal som beskriver hur miserabla deras scheman är. Som arbetstagare har man möjlighet att lämna in spelregler för hur man skulle vilja lägga sitt schema. Men scheman återvänder från dem som konstruerar dem helt utan inslag av spelregler.

Vi ställer oss frågan var fallerar kommunikationen? Varför godkänns usla arbetsscheman? Varför går de inte på remiss?

I handboken som är framtagen och som skall fungera som mall införandet och framtagandet av nya scheman står det tydligt att spelregler ska tas hänsyn till och att skyddsombud ska vara delaktig i hela processen. Skyddsombuden vittnar om att det heller inte fungerar.

Nödrop hörs från enheterna men arbetsgivaren verkar ha stängt igen öronen efter tesen hörs det inte så finns det inte. Det kan omöjligt frångått dem att personalen är missnöjda och frustrerade.

Det är dags att Trollhättans stad börjar ta sitt arbetsgivaransvar där det ingår att säkerställa god arbetsmiljö utifrån arbetsmiljöverkets föreskrifter och framförallt att lyssna på sin personal!

Fredrik Rydell

Ordförande Kommunal Lilla Edet/Trollhättan