Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Insändare: Varför måste jag ha tålamod med a-traktorerna?

Måste jag räkna med att en a-traktor kan finnas på vägen och därför åka 20 minuter tidigare varje morgon?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om det är så att det är viktigt att motorintresserade ungdomar ska få köra runt med sina a-traktorer så väl vägarna breddas? Då måste det finnas ordentlig väggren där a-traktorn kan köra när det är mycket trafik. Annars är det ju lika bra att sänka alla hastigheter till 30 kilometer i timmen. Finns ju ingen vits med att tillåta 50 eller 70 om en hela tiden ska anpassa sig efter en a-traktor.

Det är inte rimligt. Det fattar alla som har sett köerna hela vägen från klaffbron ut mot Överby en vanlig tisdagseftermiddag. I kön finns bussar, transporter och vanliga bilister och det finns få möjligheter att köra om. De flesta som åker bil eller buss åker inte för att de är intresserade av fordonet utan för att de måste. Folk måste ta sig till jobbet, hämta barn, handla eller åka till vårdcentralen. De flesta har en tid att passa. Vägarna är inte till för att folk ska få odla sina intressen.

Den fåniga kommentaren ”det är inte a-traktorns fel att du stressar” som en trafikpolis uttryckte i TTELA, får mig att undra om det är första april igen! Hemtjänstpersonalen som är på väg hem till en gammal tant (och med ett pressat tidsschema), hamnar bakom en a-traktor, ska alltså anklaga sig själv när hen blir sen? Folk som lever mitt i ett krig har det mycket värre, jag vet det. Detta är ett i-landsproblem men vi behöver ju inte tappa vett och sans för det. Vi ska ta hänsyn till varandra. Men på vilket sätt visar föraren av a-traktorn hänsyn till busschauffören som ligger bakom eller till de passagerarna som sitter på bussen och känner sig stressade och oroliga för att de ska bli sena?

Grodlåret