Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT
Bild: Malin Hoelstad/SvD/TT

Varför så kraftiga prishöjningar på biogas?

När det idag diskuteras mycket om miljön, och många parter vill att alla ska köpa elbilar, så vill jag slå ett slag för att det fortfarande går att köra biogasbilar, som är ett jättebra alternativ.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag tycker detta kommit bort lite.

Nu till det jag tycker är dåligt, surt, bedrövligt med mera och det gäller prishöjningarna som Trollhättan Energi har gjort senaste tiden på sin gas. Den har höjts från 17 kronor/kilo upp till 20 kronor och nu senast året upp till först 24 kronor/kilo och nu senast till 25 kronor/kilo. Man kan undra hur miljötänket är för de personer som bestämmer detta? Varför höjer man så kraftigt?

Vill man inte att vi som fortfarande kör miljömässigt ska fortsätta med detta? Det känns tråkigt när vi som skaffade biogasbilar ville göra detta för att försöka vara miljövänliga. Snart före detta biogasbilägare.

Biogasbilägare

Svar direkt:

Tack för att du slår ett slag för biogasen! Jag håller med - det är ett jättebra alternativ och ett av de drivmedel på marknaden som ger lägst koldioxid- och partikelutsläpp. Vi har som mål att vi ska ligga fem till tio procent lägre i pris än motsvarande bensin och diesel. Vi har de senaste åren varit tvungna att höja priset mot kund för att möta upp ökade kostnader från våra leverantörer (ökade råvarupriser på grund av de allt högre energipriserna).

Med dagens pris ligger vi cirka tio procent lägre när jag jämför med medelpriset av lägsta pris på orterna Lilla-Edet, Trollhättan, Mellerud, Bengtsfors, Dals Ed och Strömstad. Vi vill såklart att våra kunder ska fortsätta köra på biogas och gör vårt yttersta för att nå vårt mål genom att även pressa ner våra kostnader. Med hopp om att du som kund uppskattar det och stannar kvar.

Conny Johansson,

tf vd Grönt Bränsle