Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför är det en lärare som alltid måste stå till svars för en elevs beteende och alltid måste stå ut med att bli kallad för än det ena, än det andra?, frågar sig skribenten bland annat. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Varför är det en lärare som alltid måste stå till svars för en elevs beteende och alltid måste stå ut med att bli kallad för än det ena, än det andra?, frågar sig skribenten bland annat. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Varför ska lärarna alltid få skulden?

Jag är en hårt arbetande lärare som under mina yrkesverksamma år förundrats varför det alltid är läraren som får ta emot så mycket skit?!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En lärare som sliter sitt hår för förhoppningsvis tillgodose alla elevers ­behov med de nu få medel vi har eftersom Trollhättans kommun valt att dra ner på resurserna i skolan när det återigen kommer nya sparkrav. Varför är det då okej att en lärare ska betala skadestånd till elever som känner sig kränkta om läraren som på en skola i södra Sverige till slut tröttnade och bar ut eleven?

Varför är det en lärare som alltid måste stå till svars för en elevs beteende och alltid måste stå ut med att bli kallad för än det ena, än det andra?

Varför måste en lärare alltid försvara sitt agerande i klassrummet och bli ifrågasatt för sin profession av till exempel föräldrar eller andra utomstående utanför skolan som inte har en aning om vare sig pedagogik eller hur det är en vanlig dag i en svensk skola? Varför ska vi stå ut med detta? Varför får aldrig vi säga att vi känner oss kränkta eller vill begära skadestånd för att eleverna kränker oss?

Är det inte dags för att vi lärare säger ifrån att med elevers alla rättigheter i skolan kommer även fler skyldigheter?

Det är dags för samhället, föräldrar och elever att ta reda på vad dessa skyldigheter innebär och hur man uppför sig mot andra människor. Kan vi inte allihop hjälpas åt att hylla oss lärare och försöka tänka sig in i vår situation och hur utsatta vi är för allt och alla?

Undrande lärare