Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Varför vill Eidar göra boendet otrivsamt?

Eidar byter gardiner i trivselhörnorna på våningarna i Strömkarlen även om hyresgästerna protesterar. De skyller på brandsäkerhet.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

På tre våningar är gardinerna nya sedan några år och uppgavs vara flamsäkra! Vill Eidar göra boendet otrivsamt? Ska Strömkarlen ses som en institution utan hyresgästernas inflytande?

10an

Svar direkt

Replik på insändaren ”Vill Eidar göra boendet otrivsamt?

Eidars mål är att göra boendet både tryggt och trivsamt för er hyresgäster. Säkerhetsaspekten är alltid högst prioriterad för att minimera riskerna för er som bor hos oss. Vi arbetar systematiskt med brandsäkerhet och går regelbundet igenom miljöerna för att förbättra brandsäkerheten i våra bostadsområden. Vid en sådan kontroll har vi upptäckt att det var möjligt att förbättra brandsäkerheten i Strömkarlens trivselhörnor genom att byta till mer brandsäkra gardiner.

För att behålla en trivsam miljö tar vi nu bort de gamla gardinerna och sätter upp nya, mer brandsäkra. På så sätt kan vi behålla trivseln, men samtidigt öka tryggheten för er som bor i Strömkarlen.

Hyresgästernas inflytande är såklart viktigt för oss och för att så många hyresgäster som möjligt ska trivas så bra som möjligt hos oss. Inför gardinbytet har representanter för er boende på Strömkarlen, i det så kallade Husrådet, varit med och valt ut de gardiner som slutligen satts upp.

Joel Lindén

Distriktschef Nord & Öst, AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag