Varför vurmande för varm mat?

Replik Svar på ”Införandet av kyld mat i hemtjänsten”, 3 oktober.

ANNONS
|

Varför detta återkommande vurmande för varmhållen mat? Visst finns det rätter som vinner på att hållas varma under lång tid, till exempel grytor av olika slag, men ofta brukar ju dessa maträtter inte bli sämre av att värmas nästa dag. Däremot finns det ju ganska många rätter som förlorar på varmhållning. Tycker det verkar som att kyld mat är utmärkt alternativ.

Fördelarna är många och uppenbara. Centraliserad och effektivare matlagning. Färre och enklare leveranser.

Men framförallt öppnar det ju för betydligt bättre valfrihet i både vad man vill äta och när man vill äta. Vi är ju ganska många som äter uppvärmd mat till lunch på jobbet och det finns ju numera ett ganska stort sortiment av färdiglagat i butiken. Allt från djupfryst till butikslagad. Nyckeln är hastig och kontrollerad nedfrysning.

ANNONS

Naturligtvis kan kyld mat vara dålig på grund av dålig tillagning eller för billiga råvaror, men att leverera den varmhållen förändrar ju inte det.

Ännu inte pensionär

ANNONS