Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild 2021: Division 2 Vänersborgs IF - Vänersborgs FK (VIF Hampus Vaijzovic och VFK Valon Gashi). Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
Arkivbild 2021: Division 2 Vänersborgs IF - Vänersborgs FK (VIF Hampus Vaijzovic och VFK Valon Gashi). Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Vart är herrfotbollen i Vänersborg på väg?

De två högsta lagen i herrfotbollen, Vänersborgs IF och Vänersborgs FK, klarade nytt kontrakt i sista matchen, uttrycker signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Efter avslutad fotbollssäsong kan man konstatera att det finns både positiva och negativa tendenser inom fotbollen i Vänersborg. De två högsta lagen i herrfotbollen, Vänersborgs IF och Vänersborgs FK, klarade nytt kontrakt i sista matchen. Vänersborgs FK hade förhoppningar innan seriestart men en strulig säsong där flera spelare lämnade av olika anledningar gjorde att man genom vinst i sista matchen klarade nytt kontrakt.

Vänersborgs IF hade stora förhoppningar på säsongen men den måste ses som en rejäl besvikelse. Nästan tio poäng mindre, färre gjorda mål och ett vikande publiksnitt. Synd också att man övergett sin filosofi med egenfostrade spelare och förlitar sig på värvningar utifrån. Dags för en egenanalys där?

Brålanda IF får ses som områdets vinnare med förnyad division 3-status efter en stark avslutning av serien. Att sedan krydda med ett möte med självaste Malmö FF på Sörbyvallen är ett minne för livet för alla inblandade. Men hur tänkte Vänersborgs IF när man skickade juniorlaget i omgången innan?

Wargöns IK vann division 5 och verkar ha något positivt på gång. Med kommunens kanske bästa anläggning bör man minst spela division 4-fotboll och det ska bli intressant att följa. Kan man även utmana för en ny serieseger?

Frändefors IF har några kämpiga år bakom sig men det ska bli intressant att se med ny tränarkonstellation om man kan etablera sig i toppen på division 5.

Som avslutning kan man säga att kommunen har lag från division 1-5 vilket är positivt. Att vi ska få ett superettanlag känns lite fjärran och frågan är om kompetensen finns för det arbetet och om det ens är ett mål i sig.

Fobollsintresserad