Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En överläkare på Näl sa till mig att det sitter på tok för mycket administrativ personal, som inte gör något eller väldigt lite på NU-sjukvården och som kostar stora pengar, uttrycker skribenten. Bild: Stefan Bennhage
En överläkare på Näl sa till mig att det sitter på tok för mycket administrativ personal, som inte gör något eller väldigt lite på NU-sjukvården och som kostar stora pengar, uttrycker skribenten. Bild: Stefan Bennhage

Vem är den sjukaste patienten?

Är VG-regionens moderatledda allianspolitiker och ledningen för NU-sjukvården de sjukaste patienterna, eller är det dålig kompetens hos en mycket välbetald elit? Senast idag fick vi reda på att det har slutat åtta stycken sjuksköterskor på den mycket viktiga strokeavdelningen, för några dagar sedan var det en psykavdelning som skulle stängas, ambulansen klarade sig från sparkrav men övriga NU-sjukvården har sparkrav på kanske hundratals miljoner och VG-regionen totalt på kanske miljardbelopp.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Listan över problemen kan göras hur lång som helst om vi backar bandet bara under de fyra år som den moderatledda alliansen med Moderaten Jonny Magnusson i spetsen har styrt, som dessutom blev framröstad att få fortsätta fyra år till.

Alla ni som röstade fram denna majoritet, klaga aldrig på vården. Trots stora bidrag från regeringen, så klarar ändå inte våra politiker och ledare av att varken behålla personalen eller att få ekonomin i balans trots alla försök under så lång tid. Vem bär då ansvaret, ja svaret kan väl de flesta räkna ut. Nu ska man dessutom byta logotyp vilket ska kosta cirka tio miljoner, men det slutar med minst det dubbla då man inte pratar om allt gammalt som också måste kastas eller göras om. En överläkare på Näl sa till mig att det sitter på tok för mycket administrativ personal, som inte gör något eller väldigt lite på NU-sjukvården och som kostar stora pengar.

Rätt eller fel, men nog måste väl ändå den vårdande personalen vara så viktiga och prioriteras högst så att personalen inte väljer att sluta. Katastrof! Vi är människor av kött och blod som behöver bra vård av bra och tillräckligt motiverad och nöjd personal. Om inte politiker och ledning förstår och prioriterar detta så måste folket protestera och göra sin röst hörd på alla fronter. Kanske borde ledningen för både VG-regionen och NU-sjukvården sänka sina egna löner lite, för att på så sätt bidra till bättre villkor för vårdande personal, men det är väl för mycket att begära?

Leffe