Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Leif R Jansson/TT
Bild: Leif R Jansson/TT

Vem får en guldklocka på sitt arbete idag

Replik
Svar på "De två problemen med lagförslaget om LAS", 22 juni.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

LAS Lagen om anställningsskydd. Om ett företag har 15 anställda och vill göra sig av med två stycken anställda, för att kunna anställa två andra . På vilket sätt har man åstadkommit en minskning av arbetslösheten i statistiken.

Enligt Centerpartiet vågar inte arbetsgivare anställa nya medarbetare med nuvarande överenskommelse. Vad har man tjänat på att avskeda två ansvarstagande mot två helt oprövade anställda utan rätt kompetens - långtidsarbetslös.

Om någon inte fungerar på sin arbetsplats kan det bero på dålig arbetsmiljö.

Om det förekommer mobbing på arbetsplatsen är det ingen som kan trivas eller längta till sitt arbete. Att ha arbetskamrater som är kamrater och som håller uppe stämningen på jobbet, då är det en fröjd att gå till jobbet även om man känner sig trött och sliten. Arbetskamrater som även blir mina vänner efter avslutat arbetsliv. Nohabanställda träffas liksom Saabanställda träffas, liksom Flygmotoranställda, liksom Televerks anställda. Tyvärr finns inte dessa stora arbetsplatser kvar, och alla nuvarande saknar detta kitt som håller samman en arbetsplats.

Tidigare kunde en arbetstagare som inte längre kunde hänga med i ett ökat arbetstempo, få en lättare arbetsuppgift för att kunna jobba kvar till sin pensionsdag. Alternativt förtida pension eller ett avgångsvederlag, men kvarstod som arbetskamrat i en pensionsgruppering, varje vecka eller varje månad, något att se fram emot, för att kunna minnas händelser eller arbetskamrater som lämnat ett oförglömligt intryck. Alla med "smeknamn" såsom Skåningen eller Norrlänningen alla visste vem man menade.

Vem får en guldmedalj eller guldklocka på sitt arbete idag? Svenskt näringsliv har tjänat miljarder tack vare sina trotjänare, med långvariga anställningar.

Stolt guldmedaljbärare