Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Överdrift. Detta eviga prat om hur dåligt Sveriges pensionärer har det börjar gå till överdrift, skriver insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT
Överdrift. Detta eviga prat om hur dåligt Sveriges pensionärer har det börjar gå till överdrift, skriver insändarskribenten. Bild: Pontus Lundahl/TT

Vem ska styra vårt land om inte våra folkvalda?

Replik
Svar till "arg medborgare", 20 november.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är sådana personer som du som tyvärr sprider politikerföraktet, vem ska styra vårt land om inte våra folkvalda politiker gör det? Dom flesta politiker är engagerade och lägger ner mycket arbete, men jag antar att du själv aldrig arbetat politiskt eller fackligt?

Detta eviga prat om hur dåligt Sveriges pensionärer har det börjar gå till överdrift. Av landets cirka 2,2 miljoner pensionärer är det cirka 245 000 (mestadels kvinnor över 75 år) som inte förvärvsarbetat, som ligger under "fattighetsgränsen", det vill säga 12 100 kronor/månad.

Naturligtvis bör orättvisorna rättas till, men jag har svårt att tro att dom inte kan äta sig mätta. Vi äldre har lärt oss hushålla med pengar.

Man kan söka bostadstillägg (som inte är ett bidrag) och tandvårdsbidrag. Det finns garantipension för den som haft liten eller ingen arbetsinkomst. Vi har avgiftsfri öppenvård för personer över 85 år. Dom allra flesta har det bra eller mycket bra här i Sverige och behöver inte bekosta sådant som i många andra länder endast dom rikaste har råd med. Till exempel sjukhusvistelse som vi i vårt land bara behöver betala 100 kronor/dygn för.

Själv pensionär