Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Vem vill flytta till Trollhättan?

Jag undrar fortfarande vad grunden till skattehöjningen på 80 öre är till för? Att vi blir fler och äldre är en ganska tråkig förklaring faktiskt. Vad är det som skenar iväg ekonomiskt i budgeten och varför dras det inte i nödbromsen direkt för att stoppa blödningen i ekonomin. Hur mår alla kommunala bolag som ju ska generera pengar till kommunkassan?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Varför säljer man inte av tomter, fastigheter och så vidare så man kan få in pengar till allt som måste betalas som skola, vård och omsorg? När går Åkerlund och company ut med offentliga siffror vad som kostar i staden som äldrevård, försörjningsstöd, skadegörelse och så vidare eller är det hemliga siffror kanske? Så man verkligen kan förklara att det saknas pengar, hur allvarlig är situationen och är det slarv ekonomiskt som ligger bakom skattehöjningen?

Hur ska pensionärerna få mer pengar i plånboken som Löfven lovade när vår kommun höjer skatten? Den ekvationen kan nog ingen förklara. Så snälla Åkerlund och company – lägg fram korten på bordet vad allt kostar i vår kära kommun. Håller ju inte att skryta om nya Vårvik när det bokstavligen talat finns stadsdelar i samma stad som brinner och sånt kostar pengar och att säga att man gör allt man kan är ju bara för att inte tappa väljare. 60 procent av Kronogårdens invånare röstade på socialdemokraterna valet 2018 så klart man aldrig någonsin vill lösa det som händer i den stadsdelen då.

Då kan man handla med narkotika öppet på torget, kasta stenar på journalister och bränna bilar och kasta stenar på PRO-lokaler hur mycket man vill och sedan skylla på att allt blir dyrare och skatten måste höjas. Men så länge man inte löser problemet från grunden så kommer man aldrig lösa det heller. Ganska enkelt och så länge politiker har lugnt på sin egen gata så kommer det aldrig bli förändringar heller. Känns som invånarna i vår kära stad får öppna ögonen och verkligen ifrågasätta sig om det inte är dags att rösta bort de röda från över 100 år vid makten för just nu är de bara trötta och maktgalna och gömmer sig för det som händer i staden. Hur många bilar ska behöva brinna innan man vill lösa det?

Vem utifrån vill flytta till en så segregerad stad som Trollhättan är? För det är ju målet att fler ska flytta hit och betala skatt men de som gör det vill nog bo i en trygg stad med bra skola, vård, omsorg också. Men i ett kick så ser man bilbränder och hög skatt det är ju inte den bästa marknadsföringen direkt. Så snälla kommunen – lägg korten på bordet hur ekonomin ser ut och varför skatten måste höjas!

Martin