Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Vi är många fler!

Replik
Svar på 48 fastigheter måste rivas, 16 februari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kära signaturen "Lars", du skriver i din insändare äntligen någon som protesterar mot att  400 Kvh nya kraftledningen riskerar att förstöra samhällsstrukturen öster om älven. Så skulle resultatet av Centern i Lilla Edet liksom Regional Motströms agerande kring "samförläggning" kunnat sluta.

Men, sanningen är den att Svenska Kraftnät inte vill irra runt i östliga delar och leta överfarter, SvK vill väster om älven. Där finns Norges el, vilken vi importerar, där finns framförallt vindkraftverk i Bohuslän och Skogssäter ligger väster om älven. Dit kommer el från Norrlands älvar. Därför blir det en svår nöt att knäcka för Centern, LRF och Regional Motström att rädda sina särintressen. På Regional Motströms hemsida kan hela denna fars sammanfattas, med uttryck så som "sista chansen",  och "rapporter" från "insidan".

Där finns också en leende centerpartist från Centern, Lilla Edet, som stöttar föreningens avsikter. Stötta är det återkommande ordet. Och på en sida uppmanas alla att skriva till SvK och "protestera", men mot vad? Att vi behöver elen? Eller för att stötta vissa särintressen? Men käre Lars, deras problem är att vi är många fler!

Vi öster om älven