Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Vi anhöriga behövde en toalett utanför akuten

Måndag och min mamma ramlar på förmiddagen. Jag ser direkt att handleden är bruten och förbereder mig på en lång dag.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är tufft att bo i Åmål när man är gammal och sjuk och tio mil till sjukhuset.

Hon får komma in runt klockan 14.00 och jag blir hänvisad till bilen på grund av pågående pandemi. Detta är givetvis helt okej om det kan skydda sjuka och sjukvårdspersonal samt minska smittspridning.

Men – tretton timmar senare då hon är färdig att hämtas upp cirka 03.00 på natten så är man sprickfärdig - var gör man sina behov om man sitter i en bil i tretton timmar?

Jag var till Överby och gick på toa cirka klockan 20.00, men väntade sedan ytterligare sju timmar i bilen (efter kl 23.00 är även matbutikerna med dess toaletter stängda).

Det skulle underlätta väldigt om ni satte upp en "baja-maja" utanför akuten, det är där det blir långa väntetider i bilen för oss anhöriga.

Vi var flertalet bilar som stod många timmar på tomgång denna dag för att inte frysa, jag förmodar att det fanns fler än jag som hade behov av en toalett.

Anhörig

Svar direkt:

Den pågående pandemin leder till flera oönskade effekter, inte bara för dem som drabbas av sjukdomen covid-19. Du är inte ensam om att uppleva detta problem med toalettbesök som anhörig till patient som behöver akutsjukvård, så vi har redan placerat en ”baja-maja” utanför NU-sjukvårdens akutmottagning.

Uppenbarligen behöver vi förbättra informationen om var den finns, eftersom du inte uppfattade detta. Jag hoppas att din mamma mår bättre nu.

Anders Kullbratt

Biträdande sjukhusdirektör