Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Stefan Bennhage

Vi bygger ett Trollhättan för alla!

Replik
Svar på Socialdemokraterna ”kör över ” svaga grupper i Trollhättan, 3 maj.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

I Trollhättan ska alla ha rätt till en bra bostad. Den 29 april tog Kommunfullmäktig beslut om en ombyggnation av omsorgsboende Humlevägen 34-38 till ett LSS-boende, att Lextorpsvägen 11-13 renoveras och byggs om till ett vård- och omsorgsboende samt att ett nytt socialpsykiatriboende byggs i kvarteret Vitvingen på Lextorp.

Många unga behöver få ett boende för att starta sitt vuxna liv. För många handlar det om att få en egen första lägenhet där stöd kan ges för att klara av klivet till ett eget liv. För andra – och för dess anhöriga – handlar det om att få ett boende med den större trygghet och stöd som ett omsorgsboende med mer vård och hjälp än vad ett boende med stödinsatser hos föräldrar eller andra anhöriga kan erbjuda. Antalet personer med biståndsbeslut som väntar på bostad med särskild service inom LSS är idag 25 personer. Några av dessa personer har väntat på en egen bostad mer än ett år. Måndagens beslut kommer, tillsammans med ytterligare lägenheter i kvarteret Gulsparven samt vid Lextorpsvägen 10, innebära att flertalet av dessa personer kommer att erbjudas ett efterlängtat eget boende.

De lokaler på Humlevägen 34-38 som idag inrymmer ett vård- och omsorgsboende för våra dementa, är trånga omoderna lokaler som är i behov av renovering. I och med beslutet kommer de dementa och dess anhöriga att erbjudas den trygghet och avlastning ett ändamålsenligt och modernt boende innebär. Det ombyggda boendet kommer att erbjuda väl tilltagna gemensamhetsutrymmen och avskild utevistelse. Dessutom kommer ytterligare åtta personer av de som idag köar för en plats till ett demensboende kunna erbjudas detta. Vår ambition fortsättningsvis, är att se till att alla som köar inom LSS, äldrevård och socialpsykiatri för en bostad också ska erbjudas detta inom en rimlig tid.

Vi står upp för våra äldre och funktionsnedsattas möjligheter till ett bra liv.

Socialdemokratiska, vänsterpartiets och miljöpartiets kommunfullmäktigegrupper i Trollhättan