Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Vi får betala för att jobba?

Har fått till mig att Trollhättans stad ska ta betalt för parkering för oss som jobbar som undersköterskor på Blåvingen och Lextorpsvägen 11.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Då ska vi ställa oss i kö för parkering. Under tiden ska man ställa sig vid betal-sms-parkering. Detta kostar oss 248 kronor i månaden (Så mycket betalar jag inte privat ens). Vi ska alltså betala för att åka och jobba? Hur tänker ni?

En förbannad USKA + flera till

Svar direkt:

Det är inte Trollhättans stads parkering, utan det är fastighetsägaren som hyr ut och tar betalt för den. En del av våra vård- och omsorgsboenden har ett visst antal parkeringar som ingår i hyran där det går att stå kostnadsfritt. Annars är det parkering där det finns plats som gäller.

Trollhättans stad har inte några skyldigheter att tillhandahålla parkeringsplatser, men vi är självklart måna om att medverka till bra lösningar för våra medarbetare.

Marie Uls,

verksamhetschef vård- och omsorgsboende, Trollhättans stad

(På parkeringen vid Blåvingen är det inte infört avgift ännu. På Lextorpsvägen 11 har det funnits avgift ett tag. Där finns både förhyrda platser och besöksparkeringar med avgift meddelar Eidar som är fastighetsägaren)