Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Anders Wiklund/TT
Bild: Anders Wiklund/TT

Vi får dras även med inskränkta åsikter i en demokrati

Replik
Svar till Rune Lanestrand 28 augusti.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag antar att Rune skrev en lika upprörd insändare när nazister bildade partiet Nordiska Motståndsrörelsen eller uttrycker likvärdig oro över att kristna har ett eget parti i Sverige? Men jag gissar att så inte är fallet, islamofobin är uppenbar i Runes insändare.

Vad är det han säger egentligen, jo att muslimer har inte samma rättigheter att begära representation i vår demokrati som andra? Han väljer att likställa alla muslimer som fascistiskt högerfolk. Mikail Yüksel och dennes kontakter med fascister i Turkiet (vilket är minst sagt förkastligt) blir i Runes insändare modell för alla muslimer, detta är rasism.

Personligen önskar jag att all form av fascism, det vill säga nationalistiskt konservativ glorifiering och elitism, ofta kryddad med en dos av genealogi om övermänniskor, kunde förbjudas. Men jag får acceptera att i en demokrati får vi dras med även inskränkta åsikter så som dem Rune representerar.

Alf Joakim Persson