Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ANDERS WIKLUND / TT
Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Vi får ingen uppskattning – inte ens till jul

I år blir det ingen julfest för kommunanställda i Trollhättan. Inte heller julbord på arbetsplatsen på grund av besparingar i Trollhättans stad som vi alla känner till vid detta laget.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För oss som jobbar årets alla dagar och tar hand om era äldre anhöriga, påskafton som julafton, dag som natt hade lite uppskattning inte varit fel. Lite julmat på APT till exempel.

Förra året fick det tas pengar från en fond för att köpa julgodis åt de äldre på äldreboendena runt om i stan. I år har vi inte hört ett ljud om de gamla får något gott att tugga på om kvällarna runt jul.

Men näringslivsgalan ”Go Trollhättan” ska vi ha. Då har jag en fråga till Trollhättans stad, hur finansieras detta?

Undersköterska som jobbar året om

Svar direkt

Replik till Undersköterska som jobbar året om

Vi har full förståelse för att det känns gott med lite extra uppskattning ibland, inte minst runt jul! Då de ekonomiska förutsättningarna just nu ser väldigt olika ut på olika förvaltningar, valde vi att det blir mest rättvist att vi alla avstår från den typen av uppskattning i år. Målet är att de ekonomiska förutsättningarna inte ska påverka våra brukare mer än absolut nödvändigt, det kommer därför precis som vanligt att finnas utrymme för något extra gott till de boende inför julen.

Att vi har ett starkt och blomstrande näringsliv med människor som har nya idéer och mod nog att starta nya företag, är själva förutsättningen för vår välfärd. Tre fjärdedelar av vårt skatteunderlag kommer från just näringslivet, därför är vi måna om att skapa goda förutsättningar för både befintliga och nya företag. Efter starkt önskemål från näringslivet valde vi i år att vara med och bidra till att en näringslivsgala kom till stånd för första gången. Den absoluta merparten av kostnaden för näringslivsgalan står näringslivet själva för. Organisationen Företagarna var medarrangörer, företag bidrog som sponsorer samt genom att köpa biljetter till galan.

Lena Johansson

Chef Omsorgsförvaltningen

Helena Kortered

Näringslivschef