Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Vi har tackat nej till SVT-debatten

Den 26 februari kommer SVT ha en debatt om segregation på Kronogården (kommer att hållas på N3). Vi som varit engagerade i kampen mot rasism, mot diskriminering och för social integration under 20 år tycker inte att en sådan debatt hjälper för att lösa integrations- eller diskrimineringsfrågor. Man stigmatiserar en massa människor med invandrarbakgrund, samtidigt blandar man in partier och individer som inte har värderingar som är demokratiska.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det man istället ska fokusera på är att diskutera samhällsfrågor, klassfrågor, rasism, diskriminering som hänger ihop med integration och inte koncentrera sig på en grupp eller stadsdel.

Vi fick uppmaningen att anmäla oss att vara med i publiken. Men vi som medlemmar i integrationsforum mot rasism tackade nej.

Vi är inte emot debatter men vi tror att det är fel fokus på denna debatt vilket kan leda till mer motsättningar i Trollhättan. Vi uppmanar människor att inte delta i denna debatt.

Jorge Pereira

Robert Kozelka

medlemmar i Integrationsforum mot rasism/ Antidiskrimineringsbyrån