Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Vi måste fortsätta att kämpa i vaccinationsprocessen

Nedanstående insändare är svar på insändare som inkommit i TTELA och beskrivning av läget kring vaccinationer på NEVS. Det är en utmaning att bemanna med personal under dessa veckor, där alla längtar efter välförtjänt semester!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi vill rikta stort tack och all heder till vår personal som ställer upp och jobbar med vaccinationer på Nevs och bidrar till att stoppa pandemi. De offrar sin semester, avstår sol, bad och familj för att ge denna service till er alla.

Det är timanställd och viss ordinarie personal, ungdomar, studenter, undersköterskor, läkare, sjuksköterskor, skolsköterskor, distriktssköterskor, en del pensionerade och en del som kommer och jobbar extra från sina ordinarie jobb. Vi ser er hur ni ställer upp och hur ni tar hand om våra patienter och hur ni löser diverse problem till det bästa för patienten. Det är väldigt många diverse situationer som uppstått och som ni har löst.

För att göra massvaccinationer så effektiv som möjligt har vi sex Vårdcentraler (VC) valt att samarbeta och samtidigt kunna bedriva vårt ordinarie uppdrag på VC. Alla VC tar sitt fulla ansvar och all personal gör fantastiskt jobb så att alla skall kunna bli vaccinerade.

Det har inte varit bekymmersfritt, men vår personal är lösningsfokuserad och det mesta har vi kunnat lösa. Logistiska fel har uppstått t. ex gällande bokningssystemet eller vaccinleveranser vilket vi djupt beklagar. När/om fel uppstår kan ni alltid vända er till den VC ni är listade på så får ni hjälp. Varje enskild VC har fullt ansvar att bistå och hjälpa sina listade patienter så att ingen skall ”hamna mellan stolarna”. Nevs-personal och alla logistiska kringkostnader bekostas och administreras av alla ingående VC gemensamt.

Vi är inte upphandlade utan vi har frivilligt tagit på oss detta vaccinationsansvar, samtidigt som allt övrigt VC arbete fortgår i oförminskad skala. Det är tufft men vi jobbar ju alla mot ett samhällsangeläget mål. Vissa externa vaccinatörer är upphandlade av regionen i Trollhättan och det är Kry och Doktor 24.

Hittills har vi kunnat vaccinera 42 000 doser på Nevs tack vare vår fantastiska personal!

Tveka inte att höra av er till er VC om ni är missnöjda med något. Vi måste kämpa oss igenom denna viktiga vaccinationsprocess tillsammans!

VC chefer på Källstorp, Sylte, Stavre, Lextorp, Maria Albert och Prima