Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Vi måste kanske ta till drastiska åtgärder

Vi måste sätta stopp för en samhällsutveckling som präglas av nyheter om skadegörelse, busliv, våldsbrott och bristande respekt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

i måste stoppa barnens makt över samhällsutvecklingen.

Vi måste ta tillbaka makten från barn och ungdomar som saknar normer och gör som de vill.

Vi måste våga sätta ner foten och ta initiativet.

Vi måste bilda opinion för att regelverk ska följas och att trygghet, ordning och reda ska gälla.

Vi måste hjälpa föräldrar, politiker, tjänstemän och makthavare att tala klarspråk och att ställa krav.

Vi måste se till att de lagar och regler som vi har, används för en trygg samhällsutveckling och inte används som ett slags sköld för att inte våga säga sanningen. Inte används för att hänvisa till skydd för den personliga integriteten för enskilda personer som ska tyckas synd om och inte hängas ut.

Om personer i våldsverkarnas närhet börjar ställa krav, visa ilska och irritation över att bilar bränns upp, att människor blir rånade, att slagsmål och skadegörelse skapar otrygghet, så blir det en press på busarna.

Vi måste kanske ta till drastiska åtgärder. Kanske måste vi försämra service och samhällsfunktioner i omgivningarna kring busarna, för att de ska se kopplingen mellan orsak och verkan. Många personer i busarnas närhet vet säkerligen vem de är och vad de gör, men först om de kan se konsekvenser av buslivet kanske det hjälper och busarna kan avslöjas och ställas till svars.

Kejsarens nya kläder