Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi måste ta positioner och organisera oss mot rasism

Vad är rasism?
Namnet kommer från ordet ras och menas med att man i grund och botten delar in människor i olika raser.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vanligt förekommande uppfattning är att det handlar om intolerans mot olika grupper på grund av etnicitet, hudfärg, kultur eller religion. Inom forskningen finns många olika perspektiv och definitioner av rasism.

Har rasismen ökat i Sverige?

En ny Novusundersökning, visar att mer än 20 procent av svenskarna ser negativt på att ha en granne från Afrika, mellanöstern eller med muslimsk bakgrund. Detta betyder att en av fem svenskar anser att det är negativt att ha en granne med invandrarbakgrund.

Ni kan bedöma själva hur det ser ut i dagens samhälle med främlingsfientlighet och rasism. Därför behöver vi ta klara positioner för att organisera, mobilisera oss och att flera medborgare är med och engagerar sig i kampen mot rasism och främlingsfientlighet.

Vi Nätverket mot rasism i Trollhättan agerar mot rasism och vi tar oss den rollen att mobilisera och organisera medborgare som vill stå upp för att alla människor är lika värda.

Nätverket mot rasism i Trollhättan