Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ta del av. Vänersborg kommer få ta en del av amnestin för de 9000 vuxna män från Afghanistan som kommer att belasta Kunskapsförbundet väst (gymnasieskola för Trollhättan/Vänersborg), skriver debattören.
Ta del av. Vänersborg kommer få ta en del av amnestin för de 9000 vuxna män från Afghanistan som kommer att belasta Kunskapsförbundet väst (gymnasieskola för Trollhättan/Vänersborg), skriver debattören.

Vi prioriterar de som betalar skatt

Mål och resursplan 2019-2021. Nu jobbar de politiska partierna i Vänersborg med MRP (Mål och Resurs Plan), det vill säga budget.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Som representant för Sverigedemokraterna är jag delaktig i budgetberedningen. Där kommer alla nämnder och redogör för deras behov. Alla nämnder har fått en ram att förhålla sig till, men det är bara en nämnd som håller sig till den ramen. Alla andra äskar pengar, pengar som kommunen inte har.

Vänersborgs kommun kommer under de närmsta åren få in mindre skatteintäkter samt mindre statsbidrag. Men kostnaderna kvarstår. Nu har vi två alternativ att välja på eller i värsta fall bägge. Det ena är neddragningar i verksamheterna såsom äldrevården och skolan eller skattehöjningar. Ni ska inte tro att de styrande kommer att spara på det som har orsakat detta nej vet du vad, det är de som har byggt upp landet som får ta denna kostnad samt de som växer upp.

Hur har det kunnat bli så här?

Vi Sverigedemokrater har varnat för detta i flera år, men då har de andra partierna viftat bort detta med argument såsom fiska i bruna vatten och liknande. Det är klart att det blir så här, det säger sig själv, vi saknar bostäder, jobb, kvalificerade lärare, skolor och vårdpersonal anpassade för dessa volymökningar.

Vi är tvungna att bygga både bostäder och skolor för pengar vi inte har. Ekvationen kunde gått ihop om de som kommer hit kunde jobba och betala skatt men som de flesta vet så tar det många år innan flertalet är självförsörjande om de någonsin kommer att bli det. Och under denna tid så får kommunen försörja dem.

Sverigedemokraterna kommer att inkomma med en budget i balans där vi prioriterar de som betalar skatt. Som om inte det var nog kunde man läsa i TTELA att det kommer mera asylsökande till Restad gård, något Vänersborgs kommun får ta hand om när dessa ska ha bostäder med mera, när flertal andra kommuner stänger sina asylboende.

Sen vet vi inte om Vänersborg kommer få ta en del av amnestin för de 9000 vuxna män från Afghanistan som kommer att belasta Kunskapsförbundet väst (gymnasieskola för Trollhättan/Vänersborg).

På Kommunstyrelsen sammanträde 8 Maj lade de styrande ett förslag att återremittera budgeten till november. Det handlar enbart om att de inte vill gå ut i en valrörelse med att ha skurit i verksamheterna eller behövt höja skatterna.

Ola Wesley Gruppledare för Sverigedemokraterna.

Har du synpunkter på insändaren? Eller vill du tycka till om något annat? Använd vårt insändarformulär eller läs mer om hur man gör här.